Future of the Garden: Dalston Quarter Consultation 2017

 

DECG-pavilion

The first stage of a Hackney Council public consultation on the ‘Dalston Quarter’ finished on 30 April 2017.  The ‘Dalston Quarter Development Principles Public Consultation’ document outlined their redevelopment plans and ambitions for the buildings and land they own in and around Dalston Lane and Ashwin Street. This includes the entrance area of the Garden where our wooden pavilion and Pineapple House conservatory space sit.

To help inform visitors we organised a series of community engagement events at the Garden to encourage participation in this important consultation and asked Garden visitors and supporters to write to the Planning Department and to Hackney’s mayor, Phillip Glanville. We were overwhelmed by the quantity and content of the emails that were sent in response, describing the many ways the Garden is enjoyed and used and asking for it to remain as an enclosed and managed space, for the Garden to stay in its current location and for no surrounding development to negatively impact on the Garden’s operation and environment. For most people,  the retention of the Dalston Eastern Curve Garden was the vital starting point for any development by Hackney Council of a ‘Dalston Quarter’.

Hackney Council officers are now studying the responses and we wait to hear how these are going to inform their future redevelopment plans for the area and how they will impact on the future of the Dalston Eastern Curve Garden. We will be updating this page soon to share the many messages of support for the Garden from visitors that were written during the consultation period and also to share any updates from Hackney Council.